Een van de moeilijkste dingen om te kiezen is de juiste afwerking voor de keukenachterwand. Daarom deel ik graag enkele tips met je.

 • De perfecte stijl kiezen voor de achterwand van je keuken

  Allereerst is het cruciaal om naar de keuken als geheel te kijken, in plaats van stil te staan bij de individuele afwerkingen Begin met een idee van de uiteindelijke stijl die je wilt bereiken. De mogelijkheden zijn oneindig, bekijk dus voorbeelden van keukenontwerpen die je leuk vindt om inspiratie op te doen en een duidelijker idee te krijgen bij het kiezen. Op die manier kun je (of je ontwerper) gericht met de gekozen stijl aan de slag. Je kunt veel inspiratie opdoen via Pinterest, Instagram, interieurblogs (zoals deze!) of kijk een bij onze projecten.
  Wil je bijvoorbeeld een minimalistische designkeuken? Of ben je op zoek naar een verrassend detail en een heel origineel ontwerp? Ben je dol op de bohemian stijl of ga je juist voor een luxe uitstraling?

 • De perfecte hoogte bepalen voor de achterwand

  Een detail waar mensen meestal niet aan denken, is de hoogte van de achterwand. Het hangt natuurlijk af van het keukenontwerp, maar als je kiest voor een open keuken (wist je dat keukens zonder bovenkasten tegenwoordig echt trendy zijn?), Kan de hoogte van de tegels het eindresultaat echt veranderen. Je kunt kiezen voor een lage band, of voor een hogere band, of tot slot voor een volledige dekking. Het hangt allemaal af van het resultaat dat je wilt bereiken en van de gekozen afwerking.

 • De perfecte kleur kiezen voor de achterwand

  De kleur is duidelijk een van de belangrijkste beslissingen, wat helemaal niet zo eenvoudig is omdat het moet worden gecombineerd met een aantal elementen. Allereerst moet de achterwand samen met het keukenmeubilair en het aanrecht gekozen worden: Je kunt kiezen voor een oplossing die één geheel vormt, maar ook door met contrast te werken. Een ander cruciaal detail is om de match van achterwandtegels met de vloer te bepalen, vooral als het een tegelvloer is. Een optie zou kunnen zijn om voor beide hetzelfde identieke type tegel te kiezen, om een ruimtelijke continuïteit te creëren of om hier juist contrast in aan te brengen.

 • Het bepalen van de afwerking van de achterwand van de keuken

  Dezelfde overwegingen gelden voor de keuze van afwerking. Dankzij de grote verscheidenheid aan tegeleffecten die je kunt vinden (3D, visgraat, hexagon of visschub om er maar een paar te noemen ;-)), zijn tegels nog steeds de meest gebruikte oplossing voor het bedekken van de keukenachterwand. Dat komt omdat tegels het gemakkelijkste en snelste te reinigen zijn en dat maakt tegels voor de achterwand de meest duurzame oplossing.

 • De perfecte tegel kiezen, wees creatief!

  Vraag jezelf in ieder geval af: wil je dat de achterwand opvalt? Of houd je het liever neutraal? Kies je namelijk voor een neutrale kleur en voeg, dan vestig je juist de aandacht op meubels en decorelementen. Door te kiezen voor een opvallende tegel maak je van je achterwand een echte eyecatcher.