Wandkleden van duurzame stoffen

Voor onze wandkleden van Urban Cotton zijn we op zoek gegaan naar duurzame alternatieven voor leer en andere stoffen. Al onze wandkleden zijn gemaakt van 100% biologisch katoen of 100% vegan leer (Pinatex).

Pinatex is een duurzame stof, ook wel ‘ vegan leer’ genoemd. Dat komt omdat de stof een duurzame vervanger is voor leer. Pinatex is gemaakt van de vezels van ananasbladeren (ja, je leest het goed… van ANANAS). Deze ananasbladeren zijn restafval van de ananasoogsten. Daardoor is er geen extra productieproces nodig voor het maken van deze duurzame stof.

Daarbij creëert de inkoop hiervan een extra inkomstenstroom voor landbouwgemeenschappen. Omdat slechts 1 producent deze stof maakt, is de stof op dit moment nog exclusief en beperkt verkrijgbaar.

Naast onze wandkleden van ananas stof hebben we ook wandkleden van 100% organisch katoen in ons assortiment. vaak denk je misschien dat duurzaamheid samen gaat met ‘geitenwollen sokken hip’. In dit geval niet! We laten je graag zien dat duurzaam niet saai hoeft te zijn en focussen ons juist op abstract en exclusief.

Nieuwsgierig geworden? Kom onze collectie dan snel bekijken in onze showroom in Weert. Daar vind je naast deze toffe wandkleden ook bijzondere wandtegeltjes en unieke geurkaarsen (ja, uiteraard allemaal handgemaakt, duurzaam en exclusief). Hopelijk tot snel!