Marokkaanse tegels
Marokkaanse tegels zijn erg populair op dit moment. Je ziet ze dan ook vooral terugkomen in badkamers en keukens. Deze Marokkaanse tegels worden ook wel zelliges genoemd, wat letterlijk ‘kleine gepolijste steen’ betekent. Zellige tegels worden in Marokko volledig met de hand gemaakt. Voor het vervaardigen van de zellige tegel is klei de basis, waarna ze worden geglazuurd en vervolgens worden gesneden. Bij Baldosas Tegels vind je een breed assortiment aan Marokkaanse tegels in allerlei vormen en kleuren.

Handgemaakte Marokkaanse tegels
De zellige tegels van Baldosas Tegels worden volledig met de hand gemaakt in Marokko. De kwaliteit van de klei in Marokko is uitstekend en dat is dan ook de reden waarom de tegels hier worden vervaardigd. Als de tegels van de klei zijn gevormd, worden ze geglazuurd met gekleurd glas. Daarna worden ze met de hand in de gewenste vorm gesneden. Als de zellige tegels eenmaal in de houtoven zitten, zorgen de vlammen voor een diversiteit in de intensiteit van het bakproces. Dit zorgt ervoor dat er lichte kleurafwijkingen ontstaan, waardoor elke zellige tegel er uniek uit ziet. Doordat elke tegel er anders uit ziet zorgt dit samen weer voor een erg mooi geheel.

productie zellige
visschub zellige

Baldosas Tegels biedt je een prachtig assortiment aan van handgemaakte Marokkaanse tegels in allerlei verschillende designs en patronen. Hierdoor is er altijd een stijl die bij je woning past.

Zellige tegels voor badkamer en keuken
Je ziet zellige tegels steeds vaker terugkomen in badkamers en keukens. Je kunt deze Marokkaanse tegels prima hiervoor gebruiken en het ziet er ook nog eens erg gezellig uit. Naast het standaard formaat 10cm x 10cm zijn er nog vele andere mogelijkheden. Denk hierbij aan een visgraat-, bloem-, lantaarn-, ruit- of visschub zellige. Elke vorm zellige tegel geeft weer een ander effect, dus er zijn genoeg mogelijkheden waardoor er altijd wel iets tussen zit wat bij jou stijl past.

Mocht je een leuke Marokkaanse tegel zijn tegengekomen, dan hoef je niet meteen een beslissing te maken. Je kunt namelijk ook eerst een sample bestellen zodat je de zellige tegel goed in het echt kunt bekijken. Bij bestelling van een sample, wordt het uiterlijk de volgende werkdag al verzonden.
Bestel een tegel proefsample

Marokkaanse zelliges in verschillende kleuren
Naast dat je de Marokkaanse zelliges in allerlei verschillende vormen hebt, heb je ze ook in allerlei verschillende kleuren. Bij Baldasos Tegels zie je vooral aardetinten terugkomen. Denk aan de kleuren antraciet, blauw, bordeaux, crème, groen, zacht roze en zandkleur. Deze aardetinten passen eigenlijk overal goed bij, dus welke kleur je ook kiest, je kunt bijna niet de mist ingaan.

Kom langs in onze showroom
Wil je langs komen? Dan kan dit natuurlijk ook. Kom dan langs in onze showroom in het centrum van Weert. Hier kun je alle kleuren en vormen van onze zellige tegels goed bekijken.  Bij vragen kun je ons ook altijd om persoonlijk advies vragen, wij helpen je namelijk graag zodat je een goede keuze kunt maken.

Voorlopig zijn we alleen op afspraak geopend. Neem contact met ons op en geef door wanneer je wilt komen.

visgraat zellige