Menu
Hoe creëer ik met tegels contrast en toch balans in mijn interieur?
In dit artikel Creëer contrast met kleurSpeel met textuur en materialen
Deel:

Hoe creëer ik met tegels contrast en toch balans in mijn interieur?

Interieurdesigners weten hoe belangrijk de eerste indruk van een kamer kan zijn. Er zijn een aantal ruimtes die meteen je aandacht trekken, omdat individuele elementen opvallen, maar toch in elkaar passen. Andere kamers vallen je niet op, bijna alsof er iets ontbreekt. Contrast is het geheime ingrediënt dat ruimtes hun impact geeft. Velen beschouwen het als een essentieel onderdeel van elk succesvol interieur.

Lees verder om meer te weten te komen over het belang van contrasten en om te leren hoe je dit kunt toepassen op je eigen interieur. En ook hoe je dit kan toepassen door het gebruik van onze bijzondere tegeltjes. Deze blog is alles wat je nodig hebt om je interieur een extra boost te geven.

Creëer contrast met kleur

Dit is waarschijnlijk het meest voor de hand liggende gebruik van contrast en het gemakkelijkst! Door een kamer een complementair kleurenschema te geven – of een kleur die twee tinten aan tegenovergestelde uiteinden van het kleurenwiel gebruikt, krijg je de sterkste impact. Hiervoor zullen zwart en wit nooit uit de mode raken. Heb je liever wat meer kleur in huis? Dan kun je ook kleurcombinaties gebruiken zoals blauw en oranje of paars en geel. Kijk voor de kleur van je tegels op de achterwand van je keuken bijvoorbeeld goed naar de kleuren die gebruikt zijn voor de kastjes, het blad en de muren. Je kunt voor de tegels op je keukenvloer juist een contrast creëren met de tegels op de achterwand.

Oranje blauwe tegels wandtegels keuken Tegels zwart wit keuken wandtegels

Speel met textuur en materialen

We kunnen het belang van textuur niet genoeg benadrukken. In het interieurontwerp verwijst textuur naar de manier waarop we waarnemen dat designelementen aanvoelen. Stel je bijvoorbeeld eens voor hoe anders de koele en hobbelige bakstenen op de muur aanvoelen ten opzichte van de gladde tegels op de bar in onderstaande afbeelding.

Voeg twee contrasterende texturen samen om de verschillende componenten in het interieur te benadrukken. Dit werkt het beste wanneer twee contrasterende texturen – ruw en glad – dicht bij elkaar worden gebruikt. Bijvoorbeeld een hoogglans keuken combineren met een mooie matte cementtegelvloer.

Mix materialen om contrast te laten zien. Combineer natuurlijke materialen zoals hout en steen met metalen zoals chroom en staal. Of overweeg om sommige items met patronen te kiezen, zoals een vloer met cementtegels, terwijl andere tegels gewoon een effen kleur hebben.

Escher tegel vloertegels Contrast tegels paars geel

Door het gebruik van verschillende vormen kun je ook contrast aan een ruimte toevoegen, zoals scherpe hoeken met gladde of juist afgeronde randen. Denk bijvoorbeeld aan tegels met geometrische vormen zoals bij onderstaande Portugese tegels.  Of kies juist voor een tegel met afgeronde randen, zoals onderstaande visschub tegels en tegels in druppel vorm.

Welke look je ook kiest, zorg altijd voor balans in het geheel. Zorg voor een relatief eenvoudige omgeving, dat wil zeggen een met gedempte kleuren en eenvoudige materialen, zodat je de accentmuur met tegels gemakkelijk centraal kunt stellen.

Contrast is een van de fundamentele principes van interieurontwerp. Het is het geheime wapen van een ontwerper om ervoor te zorgen dat een kamer de aandacht trekt en toch samenhangend lijkt. De sleutel is weten waar – en hoe – het correct moet worden gebruikt. 

Visschub tegels aqua Honinggraat tegels goud contrast Geometrische tegels groen keuken wandtegels

Bekijk alle artikelen
Op zoek naar inspiratie? Onze Social Media
Natuurbehoud Baldosas Tegels draagt bij aan natuurbehoud. Lees meer
Blijf op de hoogte Blogs & Nieuws
Vragen of Advies? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze Neem contact op
Onze Showroom Cwartier Weert Beekstraat 54 (Unit 062) 6001 GJ Weert info@baldosastegels.nl +31 682775541
Informatie showroom

Wij voorzien je graag van het beste advies. Daarom zijn wij alleen op afspraak geopend. Laat even weten wanneer je komt, dan zetten we de koffie alvast klaar.

Navigeer naar ‘Oud Gasthuisplein’. Parkeren kan op het parkeerdek en daar vind je de ingang van het Cwartier.

Ook online staan we voor je klaar. Heb je vragen, bel of mail gerust. Indien gewenst kun je hier een proeftegel bestellen.

Showroom Baldosas
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies en snelle service Binnen 24 uur is je vraag beantwoord
Makkelijk proeftegels besteld
Makkelijk en snel proeftegels besteld Gratis persoonlijk advies door onze interieurstylist
Makkelijk proeftegels besteld
Exclusieve en unieke tegels Met een duurzaam karakter
Heb je vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op! +31 682775541 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 info@baldosastegels.nl We reageren binnen 8 werkuren
1
Waar ben je naar op zoek?
Zoek
Aan het laden...