Handgemaakte Portugese tegels van Baldosas Terracotta

Over Baldosas Terracotta

Baldosas Terracotta tegels zijn keramische tegels. Deze tegels zijn een moderne variant op de traditionele Marokkaanse tegels: Zellige. Net als de Zellige tegels zijn de handgemaakte Portugese tegels van Baldosas Terracotta geglazuurde kleitegels. Niet alleen het materiaal maar ook de vervaardiging van deze Portugese tegels is exact hetzelfde. De collectie van Baldosas Terracotta heeft een enorme diversiteit aan vormen, formaten en kleuren. Vierkante tegels, Rechthoekige tegels die ook in visgraat geplaatst kunnen worden, hexagonale tegels en 3D tegels. 

Design

Baldosas Terracotta werkt met in house designers die continu bezig zijn met het toepassen van een nieuwe visie op deze traditionele tegels. Wij geloven dat karakter meer is dan een visueel attribuut, het triggert een tastbaar gevoel. Er wordt veel tijd en moeite gestoken in deze handgemaakte tegels en dat zie je!

Portugese tegels hexagon
Kleuren en Glazuring

De Baldosas Terracotta tegels zijn leverbaar in 104 kleuren. Per kleur kan de variatie in glazuren verschillen. Zo zijn er zowel glanzende tegels als matte tegels en kan de glazuurlaag laag, gemiddeld of hoog zijn. Klik op de tegel om per type tegel een overzicht te krijgen van alle kleuren en de bijbehorende glazuurlaag.

Onze handgemaakte Portugese tegels zijn onderverdeeld in vier categorieën: Basic & Matt Colors, Oxide Explosions, Special Firing en Vintage Metallics

Unieke tegels turquoise
Vintage tegels
craquelé tegels groen
Marokkaanse tegels roze geglazuurd
Gebruik in zwembaden en op buitengevels

Het merendeel van de New Terracotta tegels is in zwembaden en op buitengevels te gebruiken. Omdat er (in tegenstelling tot de Zellige tegels) geen beschadigingen zijn in de glazuurlaag zijn deze Portugese tegels minder gevoelig voor vocht en weersomstandigheden. Klik op de gewenste categorie om per tegel te kunnen zien of deze op buitengevels en in zwembaden te gebruiken zijn: Basic & Matt Colors, Oxide Explosions, Special Firing en Vintage Metallics.

Vervaardiging

De tegels worden in het Portugese binnenland volledig handmatig gemaakt. Baldosas Terracotta draagt bij aan een duurzame productie met enkel natuurlijke glazuren en klei die ter plaatse wordt gewonnen.

Bekijk de productspecificaties en de veel gestelde vragen: BLD TER – PRODUCT SPEC BOOK