Menu
De juiste voegkleur kiezen
In dit artikel Lichte tegel – lichte voegDonkere tegel – lichte voeg (bijvoorbeeld jasmijn of zilvergrijs)Donkere tegel – donkere voegLichte tegel – donkere voeg
Deel:

De juiste voegkleur kiezen

De voegkleur is niet iets waar de meeste mensen over nadenken totdat ze op het punt staan ​​hun nieuwe keuken of badkamer te renoveren met hun prachtige nieuwe tegel.  Het is goed om te bedenken wat verschillende kleuren voegmiddel met de uitstraling van de ruimte en de tegels kunnen doen. Met deze blog geven we je graag meer inspiratie. 

Graag laten we je enkele voorbeelden zien van wat verschillende voegen doen voor verschillende tegels. Wij adviseren echter nooit een volledig witte voeg, omdat een witte voeg sneller vuil wordt.

Lichte tegel – lichte voeg

Denk bij een licht voeg bijvoorbeeld aan de kleuren zilvergrijs of jasmijn. Wanneer lichte tegels worden gecombineerd met een bijpassende bijna witte voeg, verdwijnen de lijnen tussen de tegels visueel en loopt het hele oppervlak in elkaar over. Het resultaat is een look die niet de neiging heeft om de aandacht te trekken. Om deze reden is deze combinatie perfect als je niet wilt dat de tegel een eye-catcher wordt. Een van de meest populaire opties in de categorie witte tegels is onze metrotegel. Het is klassiek en zal nooit uit de mode raken. 

Een lichte kleur voeg in combinatie met een lichte tegel is een geweldige optie als je een kleinere keuken of badkamer hebt, omdat ze hierdoor visueel groter lijken. 

Lichte voegkleur tegels

Donkere tegel – lichte voeg (bijvoorbeeld jasmijn of zilvergrijs)

Ga je voor een donkere tegel met een lichte voeg? Dan zul je zien dat het visueel wat drukker uitziet en dat je de vormen van de tegels meer accentueert. Juist bij alle specialere vormen (zoals hexagon, visgraat, driehoek en 3D) is dit contrast erg leuk. Dit kies je als je wilt dat je tegelwand opvalt, bijvoorbeeld als contrast achter je witte aanrecht.

Zorg voor de juist balans in de ruimte. Houdt bijvoorbeeld de rest van de ruimte relatief rustig als je kiest voor een opvallende tegelwand als eye-catcher van je keuken of badkamer.

Donkere tegels lichte voegkleur

Donkere tegel – donkere voeg

In deze keuken is gekozen voor een donkere tegel met een donkere voeg. Er is een mooi contrast gecreëerd met wit marmer en hout die mooi samen gaan met zowel de tegels als het patroon. Dit gezien de voeg niet concurreert met de tegel, maar gewoon textuur en diepte toevoegt.

Door te kiezen voor een voeg die aansluit bij de kleur van de tegels leg je de nadruk op de kleur van de tegels, het oppervlak lijkt namelijk een geheel. Hiermee creëer je rust en balans. Toch zie je in deze keuken dat die niet meteen saai hoeft te zijn. De keuken springt er in zijn geheel uit, niet alleen de tegelwand.

Donkere tegel donkere voegkleur

Lichte tegel – donkere voeg

Een lastige combinatie en deze combi heeft niet onze persoonlijke voorkeur (tenzij het heel goed gedaan is). Je accentueert namelijk de voeg en niet de tegel en creëert daardoor een vintage industrieel look. 

Kijk op de projecten pagina of op instagram voor meer tegel en voeg inspiratie.

Bekijk alle artikelen
Op zoek naar inspiratie? Onze Social Media
Natuurbehoud Baldosas Tegels draagt bij aan natuurbehoud. Lees meer
Blijf op de hoogte Blogs & Nieuws
Vragen of Advies? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze Neem contact op
Ons Magazijn Magazijn Baldosas @ HB logistiek Graafschap hornelaan 140-C 6004 HT Weert info@baldosastegels.nl +31 682775541 Let op: dit is geen bezoekadres
Praktische informatie

Wij voorzien je graag van het beste advies. Daarom staan we tijdens openingstijden telefonisch, per mail en via WhatsApp voor je klaar.

Vind je het lastig om een keuze te maken uit al deze prachtige kleuren en vormen? Onze interieurstylist denkt graag met je mee. Natuurlijk kun je ook proeftegels bestellen, klik hier voor een overzicht van alle proeftegels.

Let op: ons magazijn is uitsluitend op afspraak te bezoeken voor het afhalen van bestellingen. Natuurlijk bezorgen we je bestelling ook snel en gemakkelijk door heel Nederland en België.

Magazijn Baldosas
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies en snelle service Binnen 24 uur is je vraag beantwoord
Makkelijk proeftegels besteld
Makkelijk en snel proeftegels besteld Gratis persoonlijk advies door onze interieurstylist
Makkelijk proeftegels besteld
Exclusieve en unieke tegels Met een duurzaam karakter
Heb je vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op! +31 682775541 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 info@baldosastegels.nl We reageren binnen 8 werkuren
1
Waar ben je naar op zoek?
Zoek
Aan het laden...