Menu
Sorteer op:
67 producten
Filters: Ruimte Materiaal (1) Vorm Toepassing Kleur Herkomst Op voorraad
Alle filters

Plaatsen en behandelen van cementtegels

Cementtegels zijn poreus en het is daardoor noodzakelijk ze te impregneren en goed te onderhouden. Gebruik hiervoor de juiste producten. Het plaatsen en behandelen van uw cementtegels in 6 eenvoudige stappen.

Plaatsen cementtegels
1. Maak een plan voor het leggen
2. Verlijmen
3. Voegen

Behandelen cementtegels
4. Schoonmaken
5. Impregneren
6. Onderhouden

1. Leggen patroontegels

Werk van uit het midden van de vloer. Zo komt het patroon het beste tot zijn recht en heb je aan weerszijden van de vloer even grote snij vlakken. Altijd een waterzaag gebruiken. De toplaag van de cementtegels bestaan namelijk uit marmer en graniet.

Cementtegels in een inloopdouche raden wij af, in verband met kalkaanslag wat moeilijk te verwijderen is op cementtegels. Cementtegels buiten plaatsen is mogelijk. Houdt u er rekening mee dat er bij het plaatsen van de tegels in de volle zon een minimale verkleuring kan ontstaan.

2. Verlijmen cementtegels

Gebruik uitsluitend witte flexibele lijm. Gebruik nooit sneldrogende lijm. Werk altijd op een droge ondergrond. Schakel de vloerverwarming 2 dagen voor het plaatsen van de tegels uit. De tegels zijn nog niet geïmpregneerd dus werk schoon.

Cementtegels zijn handgemaakt en daardoor zitten er in de tegels lichte kleurafwijkingen. Dit zorgt voor een unieke en warme uitstraling. Voor het mooiste resultaat gebruik je de tegels uit de verschillende doosjes door elkaar. Je zorgt daardoor voor een egale verdeling van de tegels. Laat de lijm goed uitharden. Wacht daarom 3 dagen met voegen. Laat na het leggen de vloerverwarming minimaal 5 weken uit om grote temperatuursverschillen te voorkomen.

Wij raden aan uw vloer af te dekken met katoenen of linnen doeken, niet met plastic of karton.

3. Voegen cementtegels

Zorg voor kleine voegen, dit in verband met de doorlopende patronen op de cementtegels. Gebruik nooit zwarte of antracietkleurige voeg. Werk uitsluitend met voegsel dat geschikt is voor natuursteen. Verwijder overtollig voegsel direct. Laat vervolgens minimaal 12 uur drogen.

4. Schoonmaken cementtegels

Nadat de voegen droog zijn kunt u de cementtegels schoonmaken. Doe dit pas enkele dagen na het invoegen. Gebruik hiervoor zuurvrije cementsluierverwijderaar die geschikt is voor natuursteen of groene zeep. Leng de cementsluierverwijderaar aan met 5 delen water. Deze is onder andere bij de Hornbach verkrijgbaar.

5. Impregneren cementtegels

Impregneren zorgt ervoor dat de cementtegels een beschermend laagje krijgen zodat de tegels minder gevoelig zijn voor vlekken en vocht. Gebruik hiervoor cementtegel impregneermiddel, deze is verkrijgbaar bij de praxis. Zorg ervoor dat de tegels schoon en droog zijn voordat u gaat impregneren. Impregneer minimaal 2x. Blijf impregneermiddel aanbrengen tot deze niet meer wordt opgenomen door de cementtegels.

6. Schoonmaakmiddel voor regulier onderhoud cementtegels

De eerste 5 stappen doet u eenmalig en hoeft u dus niet meer te herhalen. Houdt u vloer schoon door te stofzuigen en dweilen. Gebruik hiervoor groene zeep of zeep die speciaal gemaakt is voor de reiniging van cementtegels. Gebruik geen zuurhoudende of kalk afbrekende schoonmaakmiddelen (bijv. Cilit-Bang, schoonmaakazijn of Anti Kal). Geknoeid? Verwijder dit dan direct.

Bovenstaande informatie is puur informatief. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Wij adviseren altijd gebruik te maken van een tegelzetter met ervaring in het plaatsen van cementtegels en patroontegels.

Filters
Ruimte
Materiaal
Vorm
Toepassing
Kleur
Herkomst
Op zoek naar inspiratie? Onze Social Media
Natuurbehoud Baldosas Tegels draagt bij aan natuurbehoud. Lees meer
Blijf op de hoogte Blogs & Nieuws
Vragen of Advies? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze Neem contact op
Ons Magazijn Magazijn Baldosas @ HB logistiek Graafschap hornelaan 140-C 6004 HT Weert info@baldosastegels.nl +31 682775541 Let op: dit is geen bezoekadres
Praktische informatie

Wij voorzien je graag van het beste advies. Daarom staan we tijdens openingstijden telefonisch, per mail en via WhatsApp voor je klaar.

Vind je het lastig om een keuze te maken uit al deze prachtige kleuren en vormen? Onze interieurstylist denkt graag met je mee. Natuurlijk kun je ook proeftegels bestellen, klik hier voor een overzicht van alle proeftegels.

Let op: ons magazijn is uitsluitend op afspraak te bezoeken voor het afhalen van bestellingen. Natuurlijk bezorgen we je bestelling ook snel en gemakkelijk door heel Nederland en België.

Magazijn Baldosas
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies en snelle service Binnen 24 uur is je vraag beantwoord
Makkelijk proeftegels besteld
Makkelijk en snel proeftegels besteld Gratis persoonlijk advies door onze interieurstylist
Makkelijk proeftegels besteld
Exclusieve en unieke tegels Met een duurzaam karakter
Heb je vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op! +31 682775541 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 info@baldosastegels.nl We reageren binnen 8 werkuren
1
Waar ben je naar op zoek?
Zoek
Aan het laden...