Menu
Waarom cementtegels?
In dit artikel Cementtegels zijn milieuvriendelijk en uniekHet proces
Deel:

Waarom cementtegels?

Cementtegels zijn milieuvriendelijk en uniek

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar milieuvriendelijke en unieke producten in tegenstelling tot massaproductie. De cementtegel is  daar een mooi voorbeeld van. Maar hoe gaat de productie van cementtegels in zijn werk? Cementtegels worden handgemaakt en de techniek is al eeuwen oud. Een cementtegel is opgebouwd uit een mix van natuurlijke ingrediënten. De tegels bestaan uit twee lagen. De eerste laag is marmerpoeder, fijn cement en organische kleurpigmenten. Deze laag geeft kleur aan de tegel. De tweede laag vormt de basis van de tegel en bestaat uit een combinatie van nat cement en droog cement.

Het proces

Het maken van cementtegels is handwerk en daardoor een arbeidsintensief proces. Maar hoe worden ze precies gemaakt?

  1. Zoals op de eerste afbeelding te zien wordt er een unieke koperen mal gemaakt voor elk verschillend patroon.
  2. Op de tweede afbeelding is te zien hoe de verschillende organische kleurpigmenten, vakje voor vakje, in de mal worden gegoten om het patroon van verschillende kleuren te voorzien. Dat maakt het ook mogelijk om een product op maat te maken en de kleuren aan te passen op uw wensen.
  3. Op de laag met kleurpigmenten brengt men eerst nat cement aan en vervolgens droog cement, waarna de tegel in een pers gaat.
  4. Vervolgens gaat de tegel 24 uur in het water om uit te harden.
  5. Tot slot wordt de tegel voor 3 weken in een droogrek geplaatst voor de laatste uitharding.

Omdat er geen machines of ovens aan te pas komen is de energiebehoefte voor het productieproces van de cementegels zeer laag.

Koperen mal cementtegels  Productie cementtegels

Bekijk alle artikelen
Op zoek naar inspiratie? Onze Social Media
Natuurbehoud Baldosas Tegels draagt bij aan natuurbehoud. Lees meer
Blijf op de hoogte Blogs & Nieuws
Vragen of Advies? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze Neem contact op
Ons Magazijn Magazijn Baldosas @ HB logistiek Graafschap hornelaan 140-C 6004 HT Weert info@baldosastegels.nl +31 682775541 Let op: dit is geen bezoekadres
Praktische informatie

Wij voorzien je graag van het beste advies. Daarom staan we tijdens openingstijden telefonisch, per mail en via WhatsApp voor je klaar.

Vind je het lastig om een keuze te maken uit al deze prachtige kleuren en vormen? Onze interieurstylist denkt graag met je mee. Natuurlijk kun je ook proeftegels bestellen, klik hier voor een overzicht van alle proeftegels.

Let op: ons magazijn is uitsluitend op afspraak te bezoeken voor het afhalen van bestellingen. Natuurlijk bezorgen we je bestelling ook snel en gemakkelijk door heel Nederland en België.

Magazijn Baldosas
Persoonlijk advies
Persoonlijk advies en snelle service Binnen 24 uur is je vraag beantwoord
Makkelijk proeftegels besteld
Makkelijk en snel proeftegels besteld Gratis persoonlijk advies door onze interieurstylist
Makkelijk proeftegels besteld
Exclusieve en unieke tegels Met een duurzaam karakter
Heb je vragen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op! +31 682775541 Werkdagen van 09:00 tot 17:00 info@baldosastegels.nl We reageren binnen 8 werkuren
1
Waar ben je naar op zoek?
Zoek
Aan het laden...